luni, 27 august 2012

Estimări pesimiste: Vânzările auto din Europa nu-şi vor reveni înainte de 2020


Conform unui studiu realizat de experţii auto de la AlixPartnersnivelul vânzărilor de maşini întâlnit în 2007 nu va mai fi egalat în Europa în acest deceniu, scrie automarket.ro.

Compania AlixPartners, specializată pe prognoze şi analize din domeniile principale ale industriei europene şi americane, anunţă că cifrele de vânzări întâlnite pe pieţele auto europene în 2007 - ultimul an înainte de declanşarea crizei economice - nu vor mai fi atinse cel puţin până în 2020.
Concluzia vine în urma unui studiu efectuat de AlixPartners, rezultatele acestuia sprijinind, de altfel, opiniile enunţate de voci importante ale industriei auto mondiale care anunţau că vânzările de maşini nu-şi vor reveni pe termen scurt şi mediu la nivel european.
Conform analizei, vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare vor scădea în Europa de Vest cu circa un milion anul viitor, ajungând la 13.5 milioane în total. Acest rezultat ar fi cu 3.3 milioane mai slab decât cel înregistrat în anul 2007, iar prognoza arată că revenirea la aceste cifre este improbabilă până la finalul deceniului.

Niciun comentariu: