vineri, 31 august 2012

Ford Focus - cea mai vândută maşină din lume în primele 7 luni ale anului



Ford a anunţat că Focus este cea mai vândută maşină din lume în primele şapte luni ale lui 2012. Totodată, azi Ford serbează naşterea automobilului cu numărul 350 de milioane.

Deşi am trecut nu de mult timp de jumătatea lui 2012, Ford se laudă cu faptul că noua generaţie Focus este cel mai vândut model din lume anul acesta. Constructorul american susţine că în primele şapte luni ale lui 2012, Focus a fost cel mai vândut model la nivelul mapamondului, cu 522.821 de unităţi livrate.
Potrivit comunicatului oficial, Ford a vândut în medie, în fiecare lună, aproximativ 74.688 de unităţi. Din cele peste 500.000 de exemplare, 153.400 au mers doar în Europa.
Dacă cifrele sunt adevărate, Focus reuşeşte o victorie importantă în faţa unor adversari consacraţi cum sunt Toyota Corolla şi Volkswagen Golf.

A treia generaţie a modelului compact a reuşit să bifeze un rezultat extrem de favorabil în primele şapte luni ale anului, cel puţin dacă ne gândim la performanţa de anul trecut. Mai exact, în 2011, Ford Focus a consemnat 860.000 de exemplare vândute în toate cele 12 luni. În aceste condiţii, este normal ca aşteptările Ovalului Albastru să crească pentru anul în curs.

Odată cu această performanţă, Ford se laudă şi cu faptul că astăzi, în cursul dimineţii, un Focus asamblat la uzina Rayong din Thailanda, este automobilul cu numărul 350 de milioane produs de constructorul american din 1903 şi până în prezent.
Un adevărat record, pe care John Fleming, vice-preşedintele executiv al companiei, l-a caracterizat astfel: ”Gândiţi-vă, pentru un moment, la enormitatea numărului de 350 de milioane de maşini. Este echivalentul producerii unei maşini la fiecare 10 secunde, vreme de 109 ani. Dacă am pune cap la cap toate maşinile am ajunge până la Lună şi înapoi - de două ori”.
Sursa: www.automarket.ro

Niciun comentariu: