luni, 27 august 2012

Volvo: riscul de a fi rănit într-un accident într-o maşină a mărcii suedeze s-a înjumătăţit în ultimii 12 ani


Volvo, unul dintre liderii cercetării şi dezvoltării sistemelor de siguranţă la nivel mondial, susţine că riscul de a fi rănit într-un accident într-o maşină a mărcii suedeze a scăzut cu 50% din anul 2000 încoace, scrie automarket.ro.
După ce au promis acum câţiva ani maşini care vor elimina riscul de deces până în 2020, inginerii celor de la Volvo susţin că se află pe drumul cel bun în atingerea acestei ţinte. Conform analizei interne realizate de suedezi, maşinile Volvo au reuşit deja să scadă la jumătate riscul de rănire a pasagerilor din anul 2000 până acum.
Informaţia vine din partea lui Thomas Broberg, responsabilul biroului de siguranţă al celor de la Volvo. "Propria noastră bază de date legată de accidente arată că riscul de a fi rănit într-unul dintre modelele noastre s-a redus cu 50% faţă de anul 2000", susţine oficialul suedez, care confirma faptul că principala prioritate a celor de la Volvo este aspectul siguranţei: "Lucrăm la dezvoltarea unor noi tehnologii care ne vor permite să scădem vizibil numărul de accidente în care sunt implicate maşinile Volvo", încheie Thomas Broberg.
Constructorul suedez a fost primul care a angajat o echipă specială de accidentologi care să analizeze cauzele şi efectele accidentelor în care sunt implicate maşinile Volvo. Acest lucru se întâmpla acum 40 de ani,biroul de analiză al accidentelor Volvo fiind astăzi cel mai evoluat din întreaga industrie auto.
EFECTELE CITY SAFETY
Conform unei analize realizate de Tristar, liderul internaţional în domeniul maşinilor de închiriat cu şofer inclus, flota Volvo contractată de companie a reuşit să scadă cu 28% numărul de accidente uşoare care au loc în oraşe. Tristar utilizează modelele V70, XC70 şi S80, toate echipate cu sistemul City Safety, care permite frânarea automată completă a maşinii la viteze de până la 30 de km/h în regim urban. Pe noul Volvo V40, lansat de curând şi în România,sistemul este optimizat petru a funcţiona până la 50 de km/h.

Niciun comentariu: