marți, 14 august 2012

De ce nu este bine să-ţi cumperi cauciucuri uzateÎn funcţie de maşina pe care o deţii, cauciucurile pot fi mai ieftine sau foarte scumpe. Indiferent de acest aspect iată un exemplu de ce este bine ca aceste elemente foarte importante ale maşinii să fie în stare foarte bună.

Nu de pomană există un standard, o legislaţie care reglementează uzura maximă a unui cauciuc sau mai bine spus cât de mult se poate utiliza. De regulă, oamenii încearcă să economisească bani din aproape orice, însă atunci când vorbim despre lucruri precum anvelopele unei maşini, zgârcenia sau dorinţa de a ieşii cât mai ieftin poate să însemnediferenţa dintre viaţă sau moarte. Sau mai rău diferenţa dintre o viaţă normală şi una de invalid, scrie promotor.ro.

Un domn din Anglia,  Keith, a decis că cel mai bine este să-şi cumpere o pereche de anvelope uzate, din raţionamente de economie. Însă acele anvelope aveau să-i fie fatale. Temperatura de afară era scăzută, iar într-o curbă a pierdut controlul maşinii oprindu-se într-un şanţ. Din păcate, Keith a suferit rări majore rămânând paralizat de la piept în jos. Pasagerii care se aflau în acel moment în maşină au scăpat nevătămaţi.
Concluzia la care a ajuns poliţia după cercetările de rigoare a fost că pneurile au fost extrem de uzate. După ce şi-a revenit, Keith a declarat că a crezut că va economisii nişte bani, însă preţul pe care l-a plătit pentru zgârcenia sa a fost mult prea mare, iar dacă ar fi ştiut ce se va întâmpla nu ar fi cumpărat niciodată aşa ceva.
Aşadar, este foarte important atunci când vine vorba despre elemente ale maşinii atât de importante precum cauciucurile este întotdeauna indicat să nu te zgârceşti.
Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu: