luni, 20 august 2012

Autoritățile RM au închiriat un Audi blindat pentru Angela Merkel



Cheltuielile legate de vizita cancelarului german la Chişinău ar putea fi estimate la câteva sute de mii de lei. Doar pentru chiria maşinii în care se va deplasa Angele Merkel, statul va cheltui 150 de mii de lei. 

Special pentru Merkel, autorităţile au închiriat din Germania un automobil blindat marca Audi. „La solicitarea părții germane, a fost adus un automobil blindat. Am făcut procedura de achiziționare. Este adus direct de la o uzină germană. Este un automobil închiriat de la compania Audi”, a declarat șeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, Igor Bodorin. 

El a menționat că majoritatea detaliilor tehnice legate de vizita oficialului german au fost puse la punct. Mâine urmează să vină şi ofiţerii germani, aproximativ 15 agenţi. Jumătate dintre aceştia vor fi înarmaţi. 

„Sarcina ofițerilor germani este nu doar de a verifica. Au sarcina directă de a se implica în activitățile de protecție și pază”, a precizat șeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat.

Între timp, garda de onoare a primit uniforme noi şi a făcut astăzi ultimele repetiţii. „Procedura va începe la scară în fața căreia primul ministru întâmpină oaspetele. După care va fi ceremonialul specific Republicii Moldova – prezentarea în port național cu pâine, sare și vin național. Este un ceremonial foarte elegant, sobru, care întrunește atât latura protocolului clasic, cât și anumite elemente de ceremonial național”, a menționat șeful Direcției protocol diplomatic de stat, Veaceslav Dobândă.

Premierul Filat a declarat astăzi că cheltuielile nu ştie cât ne va costa vizita celui mai influent lider european. 

Sursa: www.jurnal.md

Niciun comentariu: