miercuri, 22 aprilie 2015

Kilometraj dat înapoi? Jumătate dintre aceste maşini sunt astfel!


Jumătate dintre maşinile din această categorie sunt cu kilometrajul dat peste cap şi ajung în România în realitate mult mai vechi decât par.

Uniunea Europeană vrea să interzică intervenţia asupra kilometrajului în cazul maşinilor second-hand scoase la vânzare. Măsura ar putea influenţa puternic piaţa auto de la noi.
Există studii, potrivit cărora aproape jumătate dintre maşinile rulate aduse din străinătate nu arată numărul real de kilometri. Manevra este periculoasă pentru cei care cumpără astfel de maşini.
Există riscul unor accidente, din cauza defectării unor piese care nu au fost schimbate la timp. Practica arată că românii nu cumpără maşini care au mai mult de 200.000 de kilometri.
Cum şoferii din vestul Europei ajung să meargă şi 50.000 de kilometri într-un an, samsarii de maşini trebuie să le „întinerească” pe ascuns. Umblă la ceasurile de bord ale maşinilor scoase la vânzare.
Operaţiunea a devenit la rândul ei o afacere. Cei care fac astfel de schimbări pot fi găsiţi şi pe site-urile de mică publicitate.
Sursa: http://activenews.ro/

Un comentariu:

Unknown spunea...

Traducerea primei fraze a articolului nu este corectă. Kilometrajul ”dat înapoi” face ca autovehiculele astfel ”preparate” să pară mai noi, nu mai vechi (așa cum, în continuare, articolul prezintă corect subiectul tratat).