miercuri, 13 februarie 2013

Google: Maşinile autonome vor deveni o realitate în 3-5 ani


Google lucrează de mai mult timp la un sistem care să înlocuiască şoferul într-un automobil. Acesta este foarte complex şi include senzori de prezenţă, camere video pentru trafic şi indicatoare, precum şi navigaţie prin GPS.
Mai multe demonstraţii realizate în trei state de peste ocean au demonstrat faptul că sistemul este viabil. La ora actuală, maşinile autonome de la Google pot rula doar în California, Florida şi Nevada, în condiţiile în care un şofer se află întotdeauna la volan, scrie go4it.ro.

Săptămâna trecută, Anthony Levandowski, product manager pentru maşinile autonome de la Google, a afirmat că tehnologia necesară va fi disponibilă în 3-5 ani. Din păcate, problema principală va fi legalitatea folosirii ei. 


Companiile de asigurări vor fi puse într-o situaţie aparte deoarece nu vor şti cine este vinovat în caz de accident. Proprietarul maşinii? Google? Sunt voci care susţin că ar putea trecere 15 şi chiar 20 ani până când maşinile autonome vor putea circula fără restricţii pe străzile americane.

Niciun comentariu: