miercuri, 20 februarie 2013

Range Rover Autobiography - mașina despre care ar fi vorbit șeful FISCULUI din R. Moldova în interceptări



Mașina cu monitoare și frigider în salon despre care ar fi vorbit șeful FISCULUI, Nicolae Vicol, în interceptări ar fi au un Range Rover Autobiography.
Nu se cunoaște dacă acesta a reușit să-și cumpere deja mașina sau a dat comandă pentru ca aceasta să-i fie adusă în Moldova de dealerul local. Cert este că prețul acesteia depășește 100 mii EURO.

În secvențele audio, unde se spune că apare vocea lui Nicolae Vicol și a nașului său, șeful FISCULUI îi spune celui de-al doilea că „și-a luat o mașină beton”. „În spate știi ce scaune mi-am luat - cu bordul prelungit din spate până în față… Cu frigider și monitoare în spate… e tare. E negru tot, piele, tavan cu geam, e mișto rău. Am să te zăpăcesc când o vezi, pe cuvântul meu. E mai mare ca a ta. E beton. Tot ce vrei mi-am pus pe ea”, a spus sursa. 

UNIMEDIA amintește că interceptările audio și proprietățile familiei Vicol au ajuns în atenția presei după ce pe scena politică a pornit un război între Vlad Filat și Vlad Plahotniuc. Vineri, 15 februarie, PLDM și PCRM au votat în Parlament pentru excluderea funcției de prim-vicepreședintele, cea a lui Vlad Plahotniuc. În aceeași zi, Centrul Național Anticorupție a efectuat circa 14 percheziții inclusiv la FISC și Guvern în cadrul dosarului inițiat în septembrie 2012 pentru abuz de putere și acte de corupere. În consecință, șeful FISC, Nicolae Vicol, omul de afaceri Vasile Gudimă și fostul ofițer CCCEC, Veaceslav Sârbu, au primit mandat de arest pentru 20 de zile. 

La fel, în biroul secretarului general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, au fost găsiți zeci de mii de dolari. Ultimul a spus că banii îi aparțin și că atacul la adresa sa face parte din lupta politică.  Luni, 18 februarie, persoane anonime au distribuit presei copiile audio ale interceptărilor telefonului lui Nicolae Vicol. 

Potrivit Acordului AIE2, CNA este controlat de PD, iar FISCUL de PLDM.




Sursa: www.unimedia.md

Niciun comentariu: