marți, 26 februarie 2013

În Estonia a fost inaugurată prima rețea de drumuri cu prize pentru automobilele electrice


Prima ţară din lume care a inaugurat o rețea completă de stații de încărcare pentru automobilele electrice este Estonia. S-a întâmplat la data de 20 februarie 2013, relatează Topgear.ro.
Rețeaua stațiilor de încărcare cuprinde 165 de puncte în care șoferii de automobile electrice își pot încărca bateriile, iar distribuția acestora pe teritoriul Estoniei nu este deloc întâmplătoare: stațiile se află în fiecare zonă urbană cu mai mult de 5.000 de locuitori, precum și la fiecare 60 de kilometri de autostradă.

Furnizorul punctelor de încărcare, gigantul elevețian ABB, a anunţat că stațiile instalate - Terra 51 cu încărcare rapidă - au nevoie de doar15-30 de minute pentru a încărca complet acumulatorii unui autoturism electric.

Terra 51 livrează curent DC de până la 50 kW precum și curent alternativ AC până la 22kw - la nevoie și simultan.  


Compania ABB a câștigat contractul în 2011 și a terminat întreaga rețea în doar șase luni! Desigur, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi existat guvernul estonian și politica ecologică abordată de acesta. De exemplu, suportul financiar pentru achiziționarea unui autoturism electric se poate ridica chiar și la 50% din valoarea acestuia.

Niciun comentariu: