vineri, 15 februarie 2013

Nissan Leaf, cel mai bine vândut: deja 50 000 de exemplare



Nissan a devenit producătorul cu cele mai multe vehicule electrice vândute la nivel mondial. Leaf a bifat 50.000 de comenzi şi se laudă cu peste 400 de milioane de kilometri parcurşi, potrivit automarket.ro.

Nissan este primul producător auto din lume care a reuşit să vândă 50.000 de vehicule electrice. ”Vinovat” pentru această performanţă se face cel mai popular model al japonezilor, Leaf, distribuit deja pe o piaţă globală destul de mare pentru a se bucura de succes.

În comunicatul oficial emis astăzi, Nissan anunţă că a vândut deja 50.000 de exemplare Leaf. Asta face ca toţi clienţii să fi parcurs până în prezent peste 418 milioane de kilometri. Este chiar mai mult decât distanţa unei călătorii de la Pământ la Soare.

Printre cele mai notabile realizări ale clienţilor se numără cei 175.000 de kilometri parcurşi deja de un exemplar din Japonia. Tot notabil este şi un spaniol, care a reuşit să parcurgă 43.000 de kilometri cu Leaf-ul său în doar un an.

Pe piaţa din Statele Unite lucrurile nu au mers aşa de bine. Niponii sperau să vândă 20.000 de unităţi Leaf pe an, însă ţinta nu s-a concretizat din cauza unei infrastructuri sub-dezvoltate pentru vehicule electrice. Nissan a reuşit să atingă un volum de numai 10.000 de unităţi vândute pe an în SUA.

Niciun comentariu: