luni, 4 februarie 2013

Irlanda - prima ţară europeană care permite alcoolul la volanIrlanda se pregăteşte să relaxeze puţin legea care permite şoferilor să consume alcool şi să urce la volan, scrie debarbati.ro.
Astfel, alcoolemia permisă pe drumurile din Irlanda ar putea creşte de la 0,5 la 0,7% şi asta datorită unui consilier local din regiunea Kerry, care a reuşit să voteze acestă propunere.
Explicaţia acestuia este fascinantă. Potrivit lui Danny Healy-Rae, locuitorii din zonele mai izolate din Irlanda nu au decât o singură variantă de socializare sau de a-şi peterece timpul cu alţi concetăţeni şi anume la barurile din sate.
"Dacă ajungi la bar, nu poţi să nu bei măcar un păhărel, două, dar cum nu ai voie să bei nimic, acest lucru îi descurajează pe oameni să vină să socializeze, iar aceştia ajung să stea singuri în casă".
Propunerea şi mai ales votul consilierilor locali pentru această lege, care acum poate fi aprobată de ministrul de Interne, a stârnit furia ONG-urilor care militează pentru siguranţa pe şosele.

Niciun comentariu: