sâmbătă, 23 octombrie 2010

Vânzătorii de maşini la mâna a doua se plâng de vânzări scăzute





Moldovenii ezită să investească într-un automobil, fie nou, fie la mâna a doua. Specialiştii în domeniu, inclusiv vânzătorii de la piaţa de maşini second-hand din capitală, spun că de vină este recesiunea din anul trecut. Totodată, aceştia constată revenirea lentă din criză a pieţei de automobile noi.

După ce timp de mai mulţi ani moldovenii căutau maşini produse în Germania, acum s-au reorientat spre cele franceze. Motivul este preţul mai accesibil.

Vânzătorii din piaţa auto "Pruncul" spun că preţurile au scăzut, dar moldovenii oricum nu se grăbesc să investească într-un automobil.

Pe de altă parte, cei care intenţionează să cumpere un automobil spun că preţurile sunt cam mari.

Specialiştii spun că, din cauza recesiunii, vânzările de maşini second-hand au scăzut anul acesta cu 30 la sută. Totodată, piaţa de automobile noi îşi revine încet din criză. Dacă în primele nouă luni ale lui 2010, piaţa auto locală a înregistrat o scădere de aproape 20 de procente faţă de perioadă de referinţă a anului trecut, în septembrie 2010, vânzările de automobile noi au crescut faţă de aceeaşi lună a 2009.

sursa: publika.md

Niciun comentariu: