marți, 29 mai 2012

Germania refuză implementarea vignetei pe şosele: "Şoferii nu sunt vaca de muls a naţiunii"


Autorităţile germane refuză ideea de a instala o taxă de drum pe şosele şi autostrăzi. "Preţul mare al benzinei e o taxă deja destul de mare pentru şoferi", spun reprezentanţii partidului de guvernământ, scrie automarket.ro.

Dacă şoferii români sunt inundaţi de taxe încă de la cumpărarea maşinii şi continuă să fie taxaţi pe parcursul deţinerii sale prin taxe de drum, vignete, taxe de pod, taxe pe benzină şi impozite, politicienii germani gândesc şi manageriază complet diferit situaţia posesorilor de maşini.
Peter Ramsauer, ministrul Transporturilor din Germania, a propus ca şoferii care circulă pe şoselele şi autostrăzile din Germania să plătească o taxă de drum sau o vignetă, scopul fiind acela de a rotunji veniturile ministerului şi de a aduna fonduri necesare pentru dezvoltarea şi mentenanţa actualei infrastructuri. Propunerea ministrului german vine pe fondul unei aparente "libertăţi" în ceea ce priveşte taxele, şoferii germani fiind fericiţii posesori ai unor legi care nu le impune plata unor taxe de primă înmatriculare sau pur şi simplu de circulaţie pe drumurile publice.
Rainer Bruderle, Liderul partidului de guvernământ din Germania (FDP), a reacţionat imediat şi a anunţat că nu se pune problema ca şoferii germani să fie supuşi plăţii unor taxe de drum. "Şoferii nu sunt vaca de muls a naţiunii. Aceştia suferă deja din cauza preţului foarte ridicat al combustibililor, deci nu se pune problema de o altă taxă", spune Bruderle.

Sursa: www.automarket.ro

Niciun comentariu: