joi, 17 mai 2012

Masinile mai vechi de sapte ani vor putea fi inmatriculate in Republica Moldova


Nu ajung bani la buget, asa ca facem rost de ei! Masinile mai vechi de sapte ani vor putea fi inmatriculate in Republica Moldova. Despre asta a anuntat astazi premierul Vlad Filat, impreuna cu seful misiunii FMI la Chisinau. 

Premierul a precizat ca este vorba despre masinile care se afla deja pe teritoriul Moldovei si nu au fost inmatriculate. Derogarea de la lege se va face pentru o perioada de trei luni. Si asta pentru a acumula noi venituri la buget. 
 De la sfarsitul lunii iulie pana in noiembrie, moldovenii isi vor putea inregistra autoturismele mai vechi de sapte ani. Desi subiectul a starnit zarva mare anul trecut, astazi premierul are o explicatie: “Sunt doua obiective: acumularea veniturilor la buget si legalizarea masinilor mai vechi. Suma este 125 milioane de lei.” 
Tot in urma consultarilor cu FMI-ul, Filat a anuntat ca din ianuarie, anul viitor, producatorii agricoli vor trebui sa plateasca la stat TVA in valoare de 20 de procente, si nu de opt ca pana acum. Dupa ce s-a aflat mai bine de doua saptamani in vizita de evaluare la Chisinau, seful misiunii FMI a prezentat doua dintre motivele care impiedica dezvoltarea economiei: “Justitia slab dezvoltata si lipsa transparentei in domeniul proprietatii creeaza în continuare probleme economiei, inclusiv sectorului financiar”, a declarat Nikolay Gueorguiev, seful misiunii FMI. 
Autoritatile de la Chisinau impreuna cu misiunea FMI estimeaza o crestere economica de trei procente in anul viitor.

Niciun comentariu: