miercuri, 25 iulie 2012

O nouă tehnologie - nu mai trebuie să spălăm maşinile?Se ştie prea bine că atunci când parchezi maşina în apropierea unui cuib de păsări şansele ca sa-ţi găseşti maşina acoporerită de excrementele acestora este foarte mare. Se pare că de acuma nu mai trebuie să-ţi baţi capul cu spălatul maşinii...S-a inventat o nouă tehnologie care te scuteşte de drumurile spre spălătorie.

Noua tehnologie care ar putea să bage în faliment spălătoriile auto a fost inventată de o cercetătoare din Olanda, pe numele său Catarina Esteves. Catarina lucrează în departamentul "Inginerie chimică şi chimie" a Universităţii din Einddhoven, scrie promotor.ro.

Aceasta a descoperit un strat protector care se pare că rezolvă problema spălării maşinii. Mai precis vorbim de molecule la scară nanometrică care acoperă suprafaţa maşinii. Dacă ceva, cum ar fi mizeria, "perturbă" legăturile chimice dintre molecule, acestea se "reorientează" pentru a păstra stratul protector "întreg". 
Partea frumoasă este că o simplă ploaie poate să cureţe mizeria de pe maşină. Cercetătoarea susţine că atunci când apa atinge stratul pur şi simplu "alunecă" de pe acesta luând mizeria cu ea. Comunicatul de presă ne spune că o simpla ploaie ocazională este singurul lucru necesar pentru a păstra maşina curată.

Niciun comentariu: