sâmbătă, 21 iulie 2012

Legea privind înmatricularea maşinilor de import, mai vechi de şapte ani, dă bătăi de cap comercianţilor



Legea privind înmatricularea maşinilor de import, mai vechi de şapte ani, a venit ca un fulger peste comercianţii de automobile. Ei spun căvânzările au scăzut, iar maşinile s-au ieftinit cu aproape o mie de euro. Experţii afirmă, însă, că o ieftinire semnificativă se aşteaptă în 2013.

Comercianţii de maşini spun că vânzările au scăzut încă de la începutul anului.

"Acum nu prea se înmatriculează, vânzările merg cam slăbuţ. Pentru un om de rând de la ţară nu prea este convenabilă legea asta care au aprobat-o ei, dar... ", a menţionat un comerciant.

Cumpărătorii spun că optează pentru o maşină veche în defavoarea celei noi, al cărei preţ, deşi este mai mic, oricum îi arde la buzunar. 

"Maşinile la mâna a doua cu şapte, opt mii de euro, eu cred că sunt scumpe, a spus o doamnă.

Experţii în domeniul auto spun că se aşteaptă la un val mare de import al maşinilor mai vechi de şapte ani. Iar în maximum două-trei luni, asta va contribui la scăderea preţurilor pentru aceste automobile.

"Când vânzătorii vor vedea că maşinile nu se vând, vor începe să scadă preţurile şi vor aduce maşini mai noi. Preţurile vor scădea cu 10-15 %, nu mai mult", a declarat Alexandru Şuletea, expert auto.

Maşinile de import mai vechi de şapte ani, care au fost aduse în ţară, vor putea fi înregistrate în Moldova până în noiembrie 2012. De pe 1 ianuarie 2013, va fi permis şi importul maşinilor de până la 10 ani.

Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu: