miercuri, 24 iulie 2013

Harta ţărilor cu cele mai periculoase drumuri


Muntenegru, unde de curând au murit 18 români într-un grav accident de circulaţie, se află în topul ţărilor lumii cu cea mai ridicată rată a deceselor pe şosele. Datele sunt prezentate într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii. Pe locul trei se află Republica Moldova. În acest clasament, România se afla pe locul nouă, cu o rată a deceselor de 11,1 la suta de mii de locuitori, scrie realitatea.net. 


Drumurile lungi, trasee dificile, carosabilul stricat, viteza, oboseala sau o clipă de neatenţie au făcut ca numai anul trecut aproape un milion şi jumătate de oameni să-şi piardă viaţa în accidente rutiere. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat un raport despre acest fenomen îngrijorător şi o hartă cu cele mai periculoase drumuri. 

Cea mai crescută rată a morţilor în accidente o are Rusia. Aceasta a ajuns la 18,6 la sută de mii de locuitori. Pe locul doi se află Muntenegru. Un stat care are puţin peste 600.000 de locuitori, dar o rată a deceselor de 15. De cele mai multe ori viteza execesivă pe drumuri proaste a făcut ca numărul morţilor pe şosele să crească. Rata deceselor a ajuns la 13,9 la 100.000 de locuitori. 

Există şi un top al statelor care nu se confruntă cu astfel de probleme. Infrastructura impecabilă şi disciplina în ţrafic au făcut ca în Eleveţia, Suedia şi Germania să fie cei mai puţin morţi în accidente de circulaţie.

Niciun comentariu: