joi, 18 iulie 2013

Maşinile ruseşti nu se mai bucură de popularitate printre moldoveni


În prima jumătate a acestui an, pe piaţa Republicii Moldova producătorii ruşi de automobile au vândut doar 60 de maşini, de trei ori mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele statistice, scrie adevarul.ro.

În primele şase luni ale acestui în Republica Moldova au fost importate 2.222 de automobile noi, cu circa 3% mai puţin decât în 2012. Reducerea a fost provocată în special de scăderea de aproape trei ori a importului de automobile noi din Rusia. Lider pe piaţă este Dacia din România cu o cotă de circa 24% din totalul vânzărilor de vehicule noi din Republica Moldova. 

Pe locul doi se află Skoda, cu o cotă de 12% şi un avans de peste 20%. Pe locul trei a coborât se află Toyota cu o cotă de 10% şi un avans de peste 25%. În schimb Chevrolet şi-a redus vânzările de aproape două ori. Recordul negativ le revine mărcilor ruseşti care au reuşit să vândă doar 60 de vehicule noi, ceea ce reprezintă mai puţin de 3% din piaţă.

Vânzări-record de Range Rover Cea mai spectaculoasă creştere, de peste 3 ori, s-a înregistrat la automobilele de lux Range Rover (28 de maşini noi). La capitolul automobile de teren lider este Dacia Duster cu 142 de automobile, în creştere de 2,4 ori, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Urmează Toyota RAV-4 cu 54 de bucăţi şi Nissan Qashqai.

Niciun comentariu: