miercuri, 24 iulie 2013

TOPUL celor mai vândute maşini din Moldova


Piaţa auto din Moldova nu şi-a revenit din stagnare. În primul semestru, vânzările au ajuns la două mii 200 de unităţi, cu peste 60 de automobile mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. De partea cealaltă, automobilele vechi sunt la mare căutare. Vânzările pe acest segment au crescut cu peste 40 la sută şi au ajuns la 16 mii de maşini. 

Producătorul românesc Dacia este liderul pieţei moldoveneşti, cu o cotă de piaţă de aproape 24 % sau 531 de maşini noi vândute.
În top urmează producătorul ceh Skoda, cu peste 260 de automobile vândute şi producătorul japonez Toyota, cu aproape 220 de maşini noi comercializate în prima jumătate a acestui an.
Cele mai solicitate automobile noi sunt cele de teren. Şi în acest caz, lider este Dacia, cu modelul Duster, urmat de Toyota RAV 4 şi Nissan Qashqai.
În clasa lux, pe primul loc este Range Rover, urmat de Mercedes S-classe şi BMW seria şapte.

Pe piaţa automobilelor la mâna a doua, lider este Renault Megane, cu aproape o mie de automobile vândute. Pe locul doi este Dacia Logan, cu vânzări de aproximativ 800 de unităţi, şi Toyota Corolla, cu peste 750 de maşini vândute.

Din acest an, Republica Moldova permite importul automobilelor mai vechi de şapte ani.
Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu: