marți, 21 februarie 2012

Condiţii de asigurare mai bune pentru şoferi


Condiţii de asigurare mai bune pentru şoferi. Parlamentul va examina un proiect de modificare a legislaţiei, care va obliga companiile de asigurări să plătească despăgubiri mai mari proprietarilor de autoturisme.
Astfel, dacă maşina asigurată va avea de suferit în urma unui accident de circulaţie, proprietarul va putea miza pe o reparaţie completă din contul companiei asiguratoare.

"Ajunge cât companiile de asigurări au trăit aşa cum au trăit. Sperăm că în termen de o lună, două, atunci când se va întâmpla un accident rutier, şoferii vor putea primi preţul integral al daunei fără uzură, astfel indiferent cât de veche este maşina, şoferului i se va oferi preţul unui obiect nou", a declarat preşedintele Comisia economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă.

În prezent, asiguratorii aplică un coeficient de uzură pentru fiecare maşină care nimereşte în accident. Dacă deputaţii vor modifica legislaţia, după accidente, şoferii vor primi despăgubiri care vor acoperi integral costul reparaţiei, indiferent de gradul de uzură al pieselor de schimb. Aceste prevederi urmau să intre în vigoare încă în 2008, însă atunci companiile de asigurări au primit un termen de graţie de cinci ani.

Niciun comentariu: