marți, 26 august 2014

Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă vrea o șosea de centură în jurul Chișinăului


Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri de astăzi, 26 august,  i-a cerut ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, să prevadă posibilitatea proiectării unei șosele de centură în jurul Chișinăului.

Potrivit șefului Guvernului, construcția unei astfel de șosele este absolut necesară, subliniind că deja trebuie să fie purtate discuții cu partenerii externi pentru identificarea resurselor financiare necesare pentru un asemenea proiect de anvergură.
Premierul a cerut ministrului Botnari să pregătească un plan de acțiuni și să fie proiectat segmentul care lipsește.
 
„Noi nu avem în jurul Chișinăului o șosea de centură. Nu știu dacă există în lume o capitală care nu ar avea o centură. Nu este vorba doar de elementul simbolic, pentru că o capitală trebuie să aibă o centură modernă, de calitate - dar este vorba de congestionarea traficului.
 
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a anunțat că deja s-a angajat într-un asemenea proiect.
 

„Săptămâna viitoare, la ședința de Guvern, să ne spuneți cât timp durează proiectarea. După aia să vedem cu cine putem finanța acest drum extrem de important. Segmentele existente trebuie să le reabilităm. De pe acum trebuie să începem să discutăm cu partenerii noștri fiindcă bănuiesc că suma necesară este destul de mare. Dar, este o investiție absolut necesară. Nu cred că cineva ar putea contesta necesitatea unui astfel de proiect”, a adăugat Iurie Leancă.

Niciun comentariu: